Dit is pas zuivere koffie

Moet koffie altijd bruin zijn? Nee, vinden de makers van CLR CFF, oftewel Clear Coffee. Ze hebben een kleurloze drank gemaakt die ze in een glazen fles verkopen. Het ziet eruit als water, maar het smaakt naar koffie. CLR CFF wordt gemaakt door twee broers uit Slowakije, die het drankje maken met arabica-koffiebonen. Er zitten geen stabilisatoren, suikers of zoetstoffen en andere toevoegingen in en het bevat maar een paar calorieën.

CLR CFF koffie

CLR CRR is heldere koffie

Iedereen heeft z’n eigen voorkeuren wat koffie betreft: warm of koud, met of zonder melk en in wisselde sterktes. Wie nog een smaakje of zoetstof wil kan nog meer varianten krijgen. Waarom dan deze Clear Coffee? Omdat het helder is, verkleuren je tanden niet.

Hoe ze het drankje zo helder hebben gekregen, dat willen de makers niet verklappen. Wel willen ze erover kwijt dat ze methoden hebben ontwikkeld “die nog nooit eerder zijn gebruikt”. Er komt technologie aan te pas en de ingrediënten zijn van hoge kwaliteit, met als resultaat een unieke geur en smaak. Op een beperkt aantal locaties in Europa is Clear Coffee al verkrijgbaar, al zijn de reacties wat verdeeld. Volgens sommigen smaakt het zoals ice coffee, volgens anderen is het drie keer niks.

CLR CFF koffie

Je betaalt €5 voor twee flesjes en €12,50 voor vijf flesjes. Op de website is te lezen dat het per drankje 4 calorieën en 50mg cafeïne bevat. Geen vet, koolhydraten, eiwitten of cholesterol en ook geen zout.