Coffiest: een koffie-ontbijtdrankje voor drukbezette mensen

Druk, druk, druk en geen tijd voor ontbijt? De makers van Sollend hebben nu een koffiedrankje gemaakt waarmee je ’s ochtends kunt ontbijten. Met Coffiest heb je ontbijt met koffiesmaak in een flesje, waar alle voedingsstoffen al in zitten. Het kost 3 dollar per flesje.

Coffiest: koffie-ontbijtdrankje voor drukke mensen

Coffiest = Soylent + koffie

Soylent is ontstaan als maaltijddrank voor computernerds met te weinig tijd. In plaats van tijd verspillen aan een voedzame maaltijd, blijf je lekker achter je computer zitten en slurp je een sojadankje naar binnen met alle benodigde eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Het probleem was altijd dat het smaakt naar cement, tenzij je er kunstmatige smaakjes zoals aardbei of banaan aan toevoegt. Coffiest smaakt zoals de naam al verklapt naar koffie en bevat nog wat extra stoffen waarmee je extra alert bent. Je zou natuurlijk een energiedrankje kunnen mixen met een eiwitshake en koffie, maar bij Coffiest hebben de makers het werk al voor je gedaan.

Coffiest: van de makers van Soylent
Het idee achter Soylent mis misschien niet eens dat je geen tijd hebt om te eten, maar ook dat elke dag koken zoveel tijd kost, zeker als je single bent. Elke dag bedenken wat je gaat eten kost tijd en denkkracht, terwijl jij misschien liever bezig bent met werken en geld verdienen. Soylent is dan een praktische oplossing: met 400 calorie├źn per portie en 20% van je dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen zit alles er al in. Het belangrijkste is echter: je hoeft er niet over na te denken.

Coffiest: koffiedrank

Het probleem was alleen dat het dagelijks drinken van een chemisch drankje voor normale mensen niet erg aantrekkelijk was. Vandaar Coffiest. Je hebt maaltijdvervangers zoals Slimfast, maar die zijn gericht op afslanken. Fruitontbijt en Goedemorgen zijn ook niet ideaal, want die bevatten niet alle voedingsstoffen en te veel suiker. Als je regelmatig het ontbijt overslaat is Coffiest dan een prima alternatief, ook voor normale mensen die het ’s ochtends gewoon te druk hebben. Maar wat ze wel drinken is koffie.

Coffiest: koffiesmaakje met chocola

Coffiest smaakt naar koffie met een beetje chocolade. Het doet in de verte ook wel denken aan popcorn. Heel erg sterk is de koffiesmaak niet, dus misschien moet je na het wegtikken van een flesje Coffiest toch nog een espresso gaan halen in de koffiebar. Minpuntje: Coffiest is gezoet met kunstmatige zoetstoffen en daar proef je ook wel iets van.