Top 10 mason jar cocktails

Mason jar cocktails
Je kent mason jars van de limonades en smoothies, maar je kunt er nog veel meer mee. Daarom mijn favoriete 10 cocktailrecepten voor het weekend, die je allemaal in een mason jar kunt maken. Geen recept nodig: je gooit alle ingrediënten gewoon bij elkaar. De potjes koop je gewoon bij Nederlandse winkels.

Screwdriver

  • 3 dl vers geperste sinaasappelsap
  • 1 dl wodka

Blue Lagoon

  • 75 ml Blue Curacao
  • limonade van limoen of citroen
  • kersen

Alcoholvrije cocktail

  • Half glas ijsthee (liefst zelfgemaakt)
  • Half glas limonade van limoen of citroen

Nog meer mason jar cocktails

Deze cocktails zien er ook nog eens mooi uit:

Mango margarita
Frozen mango margarita – Drukke dag voor de boeg? Maak dan alvast deze frozen margaritas die je vooraf kunt voorbereiden. Je kunt ze zelfs dagen voor een feestje alvast maken. Of een paar op voorraad zetten voor jezelf, voor momenten dat je geen zin hebt om de blender te pakken. Je kunt ze maken met mango of met frambozen. Een paar minuten van tevoren uit de vriezer halen en je drankje staat klaar. Het recept vind je op Oven Love.

Limonade met geroosterde perzik
Limonade met geroosterde perzik – Geen alcohol, toch lekker. wil je een ‘volwassen’ cocktail dan voeg je gewoon rum, gin of wodka toe. Recept staat op The Naptime Chef.

Bloedsinaasappel-cocktail
Margarita met bloedsinaasappel, munt en kamille – Klinkt als een gekke combinatie, maar het is erg lekker en nét even anders. Voeg eventueel een zoutrandje toe als je de mason jar zonder deksel gebruikt. LA in Bloom heeft het recept van een compleet menu in combinatie met deze cocktails.

Roze grapefruit cocktail
Roze grapefruit cocktail – Hier zie je meteen hoe je je cocktails het mooist presenteert. Op Juls Kitchen vind je het recept in het Italiaans. Even door Google Translate halen als je sommige stappen niet begrijpt.

Grapefruit komkommer cocktails
Grapefruit komkommer cocktails – Lekker drinken, maar toch niet te veel calorieën. Deze cocktails maak je met gin; die met grapefruit heeft 185 calorieën, die met komkommer maar 165 calorieën. Twee perfecte combinaties.

Mojito in mason jar
Mojito – Waarschijnlijk heb je hiervoor geen recept nodig, maar voor de zekerheid: 30 ml limoensap, 60 ml rum, 25 ml suikerstroop, 6 tot 8 muntblaadjes, 60 ml bronwater met prik. Kneus de muntblaadjes, doe ze in een glas en voeg rum, limoensap en suikerstroop toe. Afvullen met bronwater en even roeren. Foto via That Kind of Woman.

Frozen daiquiri in mason jar
Frozen daiquiri – Dat ziet er leuk uit: frozen daiquiris in een ijsemmer, zodat iedereen z’n favoriete smaak kan pakken. Het basisrecept vul je aan met allerlei soorten fruit, zodat elk potje een andere kleur krijgt. Het klassieke recept bevat 45 ml witte rum, 25 ml limoensap en 30 ml suikerstroop. Vul de cocktailshaker met ijs, voeg alle ingrediënten toe, schud even en giet daarna via een zeef in de vooraf gekoelde mason jar.

Tip: doe ook eens salade in een mason jar!