Dit zijn de nieuw Master Origin-smaken van Nespresso

Nespresso brengt in september 2018 vijf nieuwe Master Origin koffies uit. Nicaragua, Indonesia, Ethiopia, India en Colombia zijn de vijf smaken, afkomstig van over de hele wereld. Dat betekent ook dat de huidige Pure Origins gaan verdwijnen. Bekende namen zoals Indriya (uit India), Rosabaya (uit Colombia), Dulsao (uit Brazilië) en Bukeela (uit Ethiopië) zullen de komende weken uit het assortiment gaan. Welke koffiesoorten krijgen we ervoor terug?

Nespresso Master Origin koffiesoorten

Nespresso Master Origin koffie

Deze keer hebben de koffiesoorten geen speciale naam gekregen, maar zijn ze gewoon genoemd naar het land waar de koffie uit afkomstig is. Alle cups kosten €0,42 per stuk wat neerkomt op tussen de €75 en €85 per kilo. Voor €21,50 kun je ook een pakket met 50 capsules kopen.

Hou je van sterk? Dan is de India (intensiteit 11) de capsule die je eens moet proberen. Voor mensen die het iets milder willen is er Indonesia (intensiteit 8). Proef ook eens de Columbia, Nicaragua en Ethiopia!

#1 Master Origin India

De groene bonen van deze koffie drogen in een warme, vochtige moessonwind. De koffie heeft een volle body en een aromatische smaak van hout en kruiden. Krachtig met Indische Arabica. Het drogen van koffie in de moessonwind is typisch voor de zuidwest-kust van India. Maanden drogen zorgen ervoor dat de bonen afwisselend drogen en weer opzwellen.

Nespresso Master Origin India

Intensiteit: 11

Vergelijkbaar met: Kazaar, Dharkan, Ristretto, Roma

Geschikt voor: latte macchiato en andere melkdrankjes

#2 Master Origin Indonesia

Deze koffie wordt verbouwd in de vochtige jungle in het noorden van Sumatra. De koffie heeft een rijke body en wilde tonen van hout. Gemaakt van wet-hulled Arabica. Het verbouwen van deze koffiebonen is een race tegen de klok. Sumatraanse koffieplanters pellen de koffie vanwege het natte klimaat. Ze verwijderen de buitenkant wanneer de koffie nog zacht en vochtig is, omdat de ‘naakte’ bonen sneller drogen. Een unieke methode, die alleen in deze regio voorkomt. Levert een klassieke Indonesische koffiesmaak op: aromatisch met noten van tabak.

Nepresso Master Origin Indonesia

Intensiteit: 8

Vergelijkbaar met: Dharkan, Arpeggio, Roma, Envivo Lungo, Arpeggio Decaffeinato

Geschikt voor: espresso macchiato met een klein laagje melk

#3 Master Origin Colombia

Bij deze koffie blijven de bessen lang aan de struik hangen. Ze rijpen daardoor langer en daardoor ontstaat een heldere, levendige koffie met noten van wijn en rood fruit zoals cranberry en zwarte bessen. Deze bonen groeien relatief hoog in de struiken.

Nespresso Master Origin Colombia

Intensiteit: 6

Vergelijkbaar met: Cosi, Ethiopia, Vivalto Lungo, Vivalto Lungo Decaffeinato

Geschikt voor: cappuccino

#4 Master Origin Nicaragua

Deze koffie wordt gemaakt met zogenaamde Black Honey-processing, een bewerking die maar weinig koffieplanters aandurven. Het vergt veel controle. De koffiebonen worden in de Nicaraguaanse zon te drogen gelegd en steeds voorzichtig gedraaid. Zo absorberen de bonen de natuurlijke suikers van fruit. Deze Arabica-koffie heeft een honingachtige textuur en smaakt nootachtig. Zogenaamde split roasting met een gemiddelde en iets kortere branding zorgt voor een gebalanceerde smaak.

Nespresso Master Origin Nicaragua

Intensiteit:5

Vergelijkbaar met: Livanto, Capriccio, Volluto Decaffeinato

Geschikt voor: latte macchiato

#5 Master Origin Ethiopia

De koffiebonen met besjes liggen te drogen onder de Afrikaanse zon. De bonen absorberen daarbij alle zoete smaken van het fruit. Dit levert een smaak op die doet denken aan jam en oranjebloesem. De Arabica-bonen voor deze koffiesoort worden droog verwerkt en worden continu met de hand gedraaid, zodat het drogen gelijkmatig gebeurt. Fruitig en met lage intensiteit.

Nespresso Master Origin Ethiopia

Intensiteit: 4

Vergelijkbaar met: Colombia, Vivalto Lungo, Vivalto Lungo Decaffeinato

Geschikt voor: alle koffiedrankjes met melk