Netflix-show ‘Ugly Delicious’ van David Chang zoekt de grenzen op

David Chang, oprichter van het Momofuku-imperium is regelmatig te zien in andere tv-series voor foodies. Op Netflix krijgt hij nu zijn eigen tv-show met de naam ‘Ugly Delicious’. Dat wekt de indruk dat het wel eens anders kan uitpakken dan de gebruikelijke reisprogramma’s met een culinaire twist die op Netflix al langer te zien zijn, zoals Anthony Bourdain’s No Reservations.

Ugly Delicious

Ugly Delicious is de hashtag die Chang al wat langer op Instagram gebruikt, voor eten dat er onaantrekkelijk uit ziet op foto’s maar dat in werkelijkheid wel erg lekker en smaakvol is. Chang reist de wereld over op zoek naar keukens die er misschien wat minder professioneel en gepolijst uitzien, maar waar wel heerlijk eten wordt gemaakt. Volgens Chang wil hij met de serie culturele grenzen doorbreken.

“Voedsel is iets dat we gemeenschappelijk hebben. Het is een essentieel deel van wat we zijn en hoe we verbindingen maken tussen culturen”, aldus Chang, die zelf als kind van een Koreaanse vader opgroeide in de VS. Hij bracht mensen die hij bewondert samen om Ugly Delicious te maken, een plek waar het is toegestaan om uitgesproken meningen te hebben en flink met elkaar in discussie te gaan over voedsel.

Chang reist onder andere met bekende chefs, acteurs, schrijvers en comedians. Zo komen chefs Ren├ę Redzepi en Massimo Bottura aan bod, maar ook acteurs Jimmy Kimmel en Steve Yuen, kookboekschrijvers Ruth Reichl en Jonathan Gold, plus nog een handvol andere uitgesproken persoonlijkheden. Chang is van plan om misverstanden aan de kaak te stellen, ervaringen uit te wisselen en ondertussen etend de wereld over te reizen.

De show is vanaf 23 februari op Netflix te zien. Meer informatie vind je hier.