Met de PancakeBot maak je 3D-geprinte pannenkoeken in elke vorm

PancakeBot is een soort 3D-printer voor pannenkoeken. Kies zelf een patroon dat je ‘geprint’ wilt hebben en de PancakeBot 2.0 maakt er een pannenkoek van. Je kunt zelf de printsnelheid instellen en de druk waarmee het beslag uit de printer moet komen. Patronen vind je op de website van de makers.

PancakeBot: een 3D-printer voor pannenkoeken

PancakeBot heeft eigen software ontwikkeld waarmee je zelf pannenkoeken kunt ontwerpen. Via een SD-geheugenkaartje laad je de patronen in de printer en daarna is het een kwestie van afwachten tot je pannenkoek klaar is. Sommige mensen vinden pannenkoeken bakken vervelend omdat je de meeste tijd kwijt bent met wachten tot het volgende exemplaar klaar is en niet even kunt weglopen. Bij deze pannenkoekenrobot kan dat wel: zet gewoon een timer en als je terugkomt ligt er een pannenkoek in een grappige vorm op je te wachten.

PancakeBot

Of je nu een Eiffeltoren of een peperkoekmannetje wilt printen, de robot bakt het voor je. PancakeBot 2.0 is ontstaan vanuit een Kickstarter-campagne en dat was zo’n succes dat er nu een community is ontstaan van mensen die onderling hun mooiste creaties delen. Ruim 2.000 mensen maakten destijds geld over en haalden bijna een half miljoen dollar bij elkaar om het idee te realiseren. Ondertussen is de start-up zover dat ze de PancakeBot los verkopen, zonder wachttijd. Je betaalt ongeveer 250 dollar bij Amazon, exclusief verzendkosten.

Op de website vind je tutorials en meer dan 100 patronen. Wil je deze pannekoekenbakker meenemen naar een kinderfeestje, dan kan dat, want het apparaat is helemaal uit elkaar te schroeven en daarna makkelijk in een tas te stoppen.