Rotimatic is een broodbakmachine voor roti

De Rotimatic is een $999 kostende automatische roti-machine. Handig voor gezinnen die regelmatig roti eten, maar je moet wel behoorlijk fanatiek roti maken om de kosten eruit te halen. De machine doet namelijk maar één ding: roti maken. Via je smartphone bedien je het apparaat.

Roti-machine met Wi-Fi

Rotimatic is een roti-machine

Met 15 sensoren en 10 motoren krijg je in ieder geval een hoop techniek voor je geld. Je kunt de roti zelfs rondom een vulling laten rollen of iets erin stoppen, zoals bij een pitabroodje. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de meegeleverde oranje bakjes vullen met meel en water. Daarmee kun je 20 stuks maken. Extra handig is dat de ingrediënten voor elke roti vers gemixt worden, zodat je niet in één keer met 20 roti zit opgescheept. Zodra je eentje nodig hebt, druk je gewoon op een knop in de app.

Roti maken

Rotimatic: roti maken met een machine

Te kleine markt? Welnee: roti wordt door ongeveer een miljard mensen wereldwijd gegeten. Bedenker Pranoti Nagarkar kwam op het idee toen ze net getrouwd was. Ze wilde elke dag gezonde maaltijden koken, maar ontdekte dat het na een lange werkdag nogal een gedoe is om steeds met de hand roti te maken. Voor Nagarkar is een maaltijd niet compleet zonder roti en zo ontstond het idee voor een machine. Eigenlijk is het een broodbakmachine, maar dan voor het bekende flatbread uit India, Pakistan, Indonesië en Maleisië. Om thuis te maken is het een heel gedoe.

Rotimatic machine voor roti

Roti-recepten

Met de Robomatic gaat dat een stuk gemakkelijker. De eerste klanten zijn al in Singapore en de VS met de Rotimatics aan de slag gegaan. Je kunt je hier aanmelden voor de wachtlijst, zodat je nog even de tijd hebt om duizend dollar bij elkaar te sparen.