Met Tasty One Top maak je de hippe kookvideo’s na

Als je wel eens de video’s van Tasty hebt gezien, dan weet je dat ze fantastische kookvideo’s maken, die al vaak zijn nagedaan. Je ziet van bovenaf hoe een bepaald gerecht moet worden gemaakt. Om die gerechten nog makkelijker te kunnen namaken brengt moederbedrijf Buzzfeed nu de Tasty One Top uit. Dit is een Bluetooth inductiekookplaat met bijbehorende app. Kan niet misgaan.

Tasty One Top

Tasty One Top kookplaat

Buzzfeed sloeg de handen ineen met General Electric om deze kookplaat te maken. Het gaat om een inductiekookplaat die via Bluetooth verbinding maakt met de bijbehorende Tasty-app voor de iPhone. Voor $150 kun je een pre-order plaatsen. Je kunt het voor allerlei gerechten gebruiken, van slow cooking tot sous vide. Daarbij houdt het de temperatuur van je pan en het voedsel in de gaten, zodat je het niet kunt laten aanbranden. Je hoeft ook niet meer bang te zijn dat je kip nog rauw is. In de app vind je meer dan 1.700 receptenvideo’s, dus je kunt wel even vooruit.

Tasty One Top kookplaat

Het werkt zo: je kiest een video uit de Tasty-app, waarna de instellingen naar de Tasty One Top worden gestuurd. De video’s leggen vervolgens uit hoe je stap voor stap de instructies volgt. Terwijl jij kookt wordt de temperatuur automatisch aangepast. Er zit ook een handmatige inductie-modus op, voor het geval je zelf de temperatuur wilt regelen. Dit maakt het ook mogelijk om de kookplaat voor andere gerechten te gebruiken, die niet in de Tasty-app staan.

Tasty is de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot een van de grootste receptensites ter wereld. Deze kookplaat is niet bedoeld voor professionele koks, maar eerder voor mensen die voor hun plezier koken maar daar nog wel eens moeite mee hebben. De kookplaat helpt je dan een handje met de instellingen. Zelf koken is veel gezonder, dus het is alleen maar een ontwikkeling om toe te juichen.