Avocado-boot

Avocado-boot: een halve avocado gevuld met wat je lekker vindt

Uitgekeken op avocado-toast? Dan is het tijd om de avocado-boot eens te proberen. Een avocado-boot is een halve avocado gevuld met vis of vlees en nog wat extra toppings en saus. Het is een variatie op de poké bowl, een Hawaiiaanse gerecht dat niets te maken heeft met Pokémon Go.

Avocado-boot

Avocado-boot

Bowls are the new plates”, schreef de Wall Street Journal eerder dit jaar. Combineer je het dan ook nog met een poké bowl, dan heb je een gerecht dat de helemaal hip is. Aan Union Square in New York is net restaurant PokéSpot geopend, waar deze avocado-bootjes op de menukaart staan. Wil je er zelf eens op bezoek gaan, dan kun je het vinden op 120 4th Avenue in New York.

Poke Bowl

Poke (spreek uit: ‘po-ké’) bestaat uit rauwe vis in een bakje. Bij PokéSpot kun je ze aanpassen aan je smaak. Je kiest een basis van rijst, salade, courgette-noodles of een burrito-wrap. Daar bovenop komt tonijn, zalm, kip, tofu, garnaal of krab. Als topping kun je kiezen uit sesamzaadjes, zeewier of een saus zoals Crab Guacamole en Sriracha Aioli. Daarnaast serveren ze als signature dish de Avocado Poké Boat, die perfect past bij de fast casual-stijl die PokéStop voor ogen heeft: snel een hapje eten, zodat je weer door kunt naar je volgende afspraak.

Zelf maken van zo’n avocado-boot is natuurlijk een fluitje van een cent: pak een rijpe avocado en snij deze doormidden. Haal de pit eruit en vul met blokjes rauwe zalm of tonijn, besprenkel met wat olijfolie en wat wasabi-sesamzaadjes en je avocado-boot is klaar. Je kunt ook mayonaise, rijstazijn, sojaboontjes, snippers zeewier of zeewiersalade toevoegen.