Eieren met rijstmaaltijd

Zo voorkom je dat eieren wegglijden

Of je nu gevulde eieren maakt, een ei pocheert of een hardgekookt ei voor de nasi maakt: het eindresultaat is vaak wat glad en glibberig. Daardoor kan je ei zomaar van het bord glijden. Gelukkig zijn er oplossingen om te voorkomen dat eieren gaan verschuiven op je bord.

Idee 1: Zorg voor een stroeve ondergrond

Gebruik een houten plank om je eieren op te serveren of maak een ondergrond van groente. Spinazie, ijsbersla of een slamix voorkomt dat een ei kan gaan glijden. Het ziet er bovendien gezelliger uit. Grote slabladeren kun je als een soort schuitjes gebruiken. Gebruik een groente die relatief droog is. Komkommers zijn minder geschikt, omdat ze van zichzelf al redelijk glad zijn. Bij nasi of toast kun je met andere ingrediënten zorgen dat je ei niet wegglijdt.

Gevulde eieren

Idee 2: Eieren vastplakken met wat extra vulling

Maak je gevulde eieren, dan heb je vast wel wat vulling over. Gebruik dit als een soort ‘lijm’ om de eieren op hun plek te houden. Je kunt hiervoor de spuitzak gebruiken waarmee je ook de eieren gevuld hebt. Heb je geen extra vulling, dan kun je ander voedingswaren gebruiken zoals hummus of guacamole, maar dit heeft wel invloed op de smaak.

Een speciale schaal voor gevulde eieren

Idee 3: Koop een speciale schaal voor gevulde eieren

Gaat het om gevulde eieren, dan kun je zelfs speciale serveerschalen kopen, voorzien van deukjes waar je de eieren in kunt leggen. Zo kun je ze gemakkelijk transporteern, zonder dat ze van hun plek glijden. Het leukst is natuurlijk een antieke schaal die al jaren in de familie is en met Pasen elk jaar op tafel komt. Maar je kunt ze ook nieuw kopen. Hier vind je diverse keukenspullen voor eieren.