Guacamole invriezen

Kun je guacamole invriezen?

This guacamole maken is gemakkelijk te doen: van simpele guacamole met avocado, knoflook en uien tot een wat meer salsa-achtige variant met pico de gallo. Ze zijn heerlijk met tortillachips of bij een Mexicaanse maaltijd met taco’s, burrito’s, nachos of quesadillas.

Als je zelf guacamole hebt gemaakt, hou je al snel te veel over. Wat kun je daarmee doen? Als je het een paar dagen laat staat kan het verkleuren en minder lekker smaken. Invriezen van guacamole, is dat een optie?

Ja, dat kan! Wel zul je bij het invriezen van guacamole met een aantal punten rekening moeten houden:

  • Voor de beste textuur raden we aan om alleen de gepureerde avocado invriezen. Als je guacamole invriest met tomaten en uien zullen ze vocht afgeven bij het ontdooien, waardoor je waterige guacamole overhoudt. Heb je guacamole met tomaat en ui gemaakt, dan kun je dit het beste op korte termijn opeten in plaats van invriezen.
  • Je kunt guacamole tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Zorg dat je een etiket op de diepvriezak plakt met de datum waarop je het gemaakt hebt, zodat je kunt bijhouden hoe lang het al in de diepvries ligt.

Invriezen van guacamole: zo werkt het

Zo kun je het beste de guacamole invriezen:

  1. Pureer de rijpe avocado’s.
  2. Doe de gepureerde avocado in een diepvrieszak.
  3. Knijp voorzichtig alle lucht uit de zak.
  4. Plak het etiket erop en leg in de diepvries.
Guacamole invriezen

Bevroren guacamole ontdooien

Bij het ontdooien van de guacamole kun je rekening houden met deze tips:

  • Haal de gepureerde avocado tijdig uit de koeklkast en laat het een nacht ontdooien in de koelkast. Niet op het aanrecht, want dan ontdooit het te snel.
  • Zodra de gepureerde avocado ontdooid is voeg je andere ingrediënten en kruiden toe, zoals tomaten, uien, koriander en jalapeñopepers.
  • Roer alles goed door voordat je serveert.
Guacamole maken