Pho Vietnamese noodlesoep

Restjes kip of kalkoen over? Maak er Vietnamese pho van!

Er zijn altijd wel momenten dat je kip, kalkoen of andere restjes vlees over hebt. Geen idee wat je ermee kunt doen? Maak er dan een lekkere Vietnamese noodlesoep van! In onderstaande video kun je zien hoe je van restjes vlees en met appels, selderie, wortel, kool, koriander, ui, gember, steranijs, korianderzaadjes, kruidnagel en kaneel een heerlijke soep maakt.

Pho Vietnamese noodlesoep

Vietnamese pho van restjes kip of kalkoen

Verder komt het karkas van een kip of kalkoen van pas, zodat je er meteen lekkere bouillon van kunt trekken. Bij een kalkoen zul je het karkas eerst moeten opsplitsen in kleinere delen Na het maken van de bouillon voeg je rijstnoodles, rode ui en stukjes vlees toe. Ook wat extra koriander kunt van pas. Het recept vind je hier (schrik niet, de ingrediëntenlijst is vrij lang), maar het handige van dit recept is dat je er zoveel op mag variëren als je zelf wilt. Als je er maar geen erwtensoep of tomatensoep van maakt, want dat hoort er niet in.

Bij de Vietnamese keuken denken veel mensen meteen aan pho. Logisch, want deze noodlesoep is heerlijk om te eten, vooral op momenten dat je niet zoveel tijd hebt om te koken. In Vietnam eten ze het zelfs als ontbijt. Pho raakte rond het begin van de twintigste populair in Hanoi, een stad in het noorden van het land. Waar het oorspronkelijk vandaan komt is niet helemaal zeker. Ook is er vaak wat discussie over de uitspraak, maar het is eigenlijk heel makkelijk. Je spreekt het uit als het Engelse woord pho-nomenal, dus niet als pho-ny.