42tea sensor en theedoosje

Deze sensor helpt het perfecte kopje thee zetten

Er zijn tientallen apparaten om de perfecte kop koffie te zetten, maar bij het zetten van thee gaat iedereen er maar vanuit dat het zonder hulpmiddelen wel werkt. Alleen: hoe weet je of de thee sterk genoeg getrokken is? Ook daar kun je als keukenkluns wel wat hulp bij gebruiken. 42Tea heeft een nieuwe sensor ontwikkeld waarmee je precies de juiste sterkte zet. De sensor is verwerkt in een witte kubus en via de bijbehorende app zie je wat je moet doen.

42tea theesensor

Het enige wat je nog wel moet aangeven is welke theemelange of theesoort je hebt gebruikt, dus bijvoorbeeld Darjeeling of groene thee. Via de app geef je aan om welke theesoort het gaat. Daarna vertelt de app hoeveel water je nodig hebt. Je gooit de sensor in de ketel en gaat koken. Is het water warm genoeg, dan krijg je instructies om de ketel van het vuur te nemen en te beginnen met het theezetten. Zodra je het water vanuit de ketel in een theepot gooit, gaat bij het sensorblokje de teller lopen. Op dat moment begint de thee te trekken en ook dat is weer afhankelijk van de gekozen theesoort.

42tea-app

De app geeft aan wanneer het tijd is om in te schenken en van je perfecte kopje thee te genieten. 42Tea is vanaf eind 2016 de koop in Europese landen en kost €48. Het blokje gaat ongeveer drie jaar mee als je 5 tot 10 potten thee per week zet. Vervangende batterijen schaf je via de fabrikant aan.

42tea sensor en theedoosje

Je kunt nog een stap verder gaan. 42Tea is ook van plan om een theedoosje met programmeerbare NFC-chip te gaan verkopen, groot genoeg voor 50 gram speciale thee. Door de sensor bovenop het theedoosje te zetten kun je automatisch laten bepalen om welke theesoort het gaat en wat de juiste instellingen zijn. Omdat het witte blokje snel zoekraakt heeft 42Tea ook nog een houten houder voor op het aanrecht gemaakt, waar je de sensor in kunt opbergen als je niet aan het theezetten bent.