Gina koffie

Gina maakt je opschenkkoffie digitaal

Gina koffie

Van bijna elk keukenapparaat is tegenwoordig wel een slimme versie met app te krijgen. Dacht je dat je opschenkkoffie veilig was, dan is daar opeens Gina. Een glazen kan met filter om koffie te zetten, maar wel voorzien van de nieuwste technologie die ervoor zorgt dat je altijd water op de juiste temperatuur hebt.

Gina koffie

Gina: koffie opschenken met een app

Koffiesnobs die zijn overgestapt op opschenkkoffie weten dat je niet zomaar een scheut heet water over een berg gemalen koffiebonen moet gooien. Het water moet op de juiste temperatuur zijn, de bonen moeten in de juiste grofheid zijn gemalen en de hoeveelheid koffie moet tot op de gram nauwkeurig kloppen. Gina gaat je daarbij helpen. Het apparaat is bedacht door een Sloveense start-up, die eerder al een koffiebeker in de vorm van een hoorn uitbracht.

Gina koffie

Het systeem bestaat uit drie onderdelen. onderin vind je een weegschaal met Bluetooth-verbinding, zodat je precies de juiste hoeveelheid water en gemalen koffie kunt afmeten. De smartphone-app helpt je bij het kiezen van de juiste verhouding tussen koffie en water. Ook de tijdsduur is van belang. Vervolgens heb je nog de glazen kan en het filter bovenin. In totaal kost het $150.

Gina koffie

Met Gina kun je trouwens ook ijskoffie maken. Toch zijn er twee punten waarop Gina nog tekort schiet voor de echte koffiekenner: deze koffiepot helpt je niet bij het kiezen van de juiste fijnheid van de gemalen koffie en heeft ook geen ingebouwde thermometer om te checken of je water wel op temperatuur is. Zo krijg je natuurlijk nooit het perfecte kopje koffie…

Gina koffie

Verkrijgbaar via Kickstarter.