Maak je blender stiller met deze 3 tips

Vitamix blender
Een sapje maken betekent meestal een luidruchtige blender. Hoeft niet; met een paar simpele trucs maak je je blender veel stiller.

Blender stiller maken

Blenders lijken misschien veel lawaai te produceren, maar het komt vooral omdat de trillingen doorklinken tot in de keukenkastjes en de muren. Om te voorkomen dat de buren last hebben van jouw keukengeluid of huisgenoten ’s ochtends wakker worden door jouw smoothie, kun je het volgende doen.

Tip 1. Zet je blender op een keukendoek

Pak een keukenhanddoek en leg deze opgevouwen onder de blender. De trillingen worden zo veel beter geabsorbeerd. Een siliconenmat werkt ook.

Tip 2. Blender niet te dicht bij de muur

Staat de blender te dicht bij de muur, dan kunnen trillingen doorklinken tot in de naastgelegen kamer. Geluid kaatst ook gemakkelijk tegen de muren, waardoor je jezelf niet kunt verstaan. Vooral bij apparaten met hoog vermogen zoals die van Blendtec en Vitamix zul je altijd veel lawaai hebben. Zet de blender midden op je aanrecht of keukeneiland en je hebt iets minder herrie.

Tip 3. Kies een stille blender

Fabrikant Bosch maakt speciale SilentMixx-modellen, die veel stiller zijn dan normale blenders. Je kunt tijdens met maken van je smoothie gewoon een gesprek voeren. Er zit een geluidsreductiesysteem in en de motor is helemaal geïsoleerd. De vijfhoekige vorm van de glazen kan zorgt er volgens de fabrikant voor dat jouw sapje optimaal circuleert en zo weinig mogelijk geluid veroorzaakt. Hier kun je de Bosch Silentmixx blenders bekijken.

Bosch Silentmixx

Ook bij Magimix vind je een fluisterstil model. Magimix Le Blender heeft een krachtige motor van 1200 Watt, zodat je ijsklontjes kunt mixen of een frozen dessert maakt, zonder dat je gehoorbeschermers nodig hebt. Kies uit de kleuren zilver, zwart, rood, lichtgeel en oranje. Met drie knoppen kun je alles bedienen. Hier kun je de Magimix Le Blender bekijken.

Let bij het aanschaffen van dit apparaat op of de kan groot genoeg is, of de deksel goed afsluit en of de onderdelen gemakkelijk zijn schoon te maken. Die aandachtspunten zijn vaak belangrijker dan het geluidsniveau.

Zoek je een goede blender, dan kun je natuurlijk ook terecht bij blenderstore.nl (hier meer info).