De sla is klaar!

Foop: zelf kruiden kweken in high-tech plantenkas

Zelf kruiden en groente kweken doe je met de moestuintjes van AH, of met een speciaal apparaat waarin het eigenlijk niet kan mislukken. Je krijgt zelfs geen modder aan je handen als je de Foop in huis haalt. Het ding ziet eruit als een broodtrommel met verlichting, maar in werkelijkheid is het veel geavanceerder.

Foop: planten kweken in een soort broodtrommel

Foop plantenkas

Foop is bedoeld voor Japanners met kleine appartementen, die toch groente en kruiden willen verbouwen. Denk daarbij aan sla, peterselie, basilicum en andere kleine plantjes die je vrij snel kunt opeten. Je koopt de zaadjes, stopt ze in een kweekbakje en de Foop-app geeft aan wat je moet doen. Je hoeft er zelfs niet naar om te kijken, want de Foop-app waarschuwt je zodra de groente klaar is. Ook blijf je op de hoogte over de temperatuur, vochtigheid, verlichting en waterniveau.

Foop: kweken met water, niet met aarde

Foop is een zogenaamde hydroponisch kweeksysteem, waarbij de planten niet in aarde groeien, maar in water. Het is de bedoeling dat je de Foop binnenshuis gebruikt. De houten zijpanelen zijn afkomstig uit de Gifu-prefectuur, waar veel houtbewerking wordt gedaan. Er zitten geen knoppen op de Foop, om het uiterlijk zo minimalistisch mogelijk te houden. Wel is er een klein display met icoontjes, maar de meeste informatie lees je af uit de app.

Foop: alleen wat icoontjes

De naam Foop blijkt een woordgrapje: het is een samenvoeging van ‘food’ en ‘people’. Er worden slechts 100 stuks gemaakt, dus je moet snel zijn om er eentje voor 38.800 yen te bemachtigen (ongeveer €350).

Foop aan de zijkant

Foop is ook voor kleinbehuisde Japanners

De sla is klaar!