Smoothies in laagjes

Smoothies in laagjes

Smoothies zijn zo simpel om te maken: gooi alles in een blender, mix een paar seconden en je hebt een heerlijk fris drankje. De nieuwste trend is het maken van smoothies in laagjes, zoals je hieronder kunt zien. Dat is wel wat meer werk, maar het eindresultaat is de moeite waard.

Smoothies in laagjes

Het betekent trouwens wel dat je steeds je blender moet schoonmaken, voordat je aan het volgende laagje begint. De laagjestrend is dan ook vooral mooi om te zien en iets minder praktisch om te maken. Hieronder zie je een paar mooie voorbeelden van Instagram.

Zelf een laagjessmoothie maken

Wil je zelf een smoothie in laagjes maken, dan is het het makkelijkst om te beginnen met een tweekleurige smoothie. Hier zijn wat voorbeelden hoe je de gekleurde laagjes maakt:

  • Felgroen: 1/2 kop boerenkool, 180 ml appelsap, 1 theelepel citroensap, 1/4 kop ijsblokjes, optioneel geraspte gember
  • Roze: 120 ml bietensap, 60 ml kokoswater, 2 tot 3 aardbeien zonder steel, 1/4 kop aardbeien uit de diepvries, halve banaan
  • Goud: 1/2 kop verse mangoblokjes, 1/2 kop perziken uit de diepvries, 180 ml sinaasappelsap, 1/2 banaan
  • Blauw: 1/3 kop zwarte bessen, 120 ml sinaasappelsap, 1 kiwi, 1/2 banaan, optioneel ijs
  • Paars: 1/2 kop zwarte bessen uit de diepvries, 1/2 kop yoghurt, 120 ml sojamelk of gewone melk

Zoals je ziet: je hebt behoorlijk wat ingrediënten nodig, dus het is alleen te doen als je meerdere smoothies voor een groep vrienden maakt. Probeer zelf ook eens wat variaties met avocado, frambozen en andere gekleurde groenten en vruchten. Het maken van nette laagjes gaat het makkelijkst als je een knijpfles gebruikt, zoals de flessen die voor mosterd en ketchup.

https://www.instagram.com/p/BDtgfEeDx_B/

https://www.instagram.com/p/BFj5KOcDx7i/

https://www.instagram.com/p/BEkj0kSDx8J/

https://www.instagram.com/p/BDtgfEeDx_B/