GroundFridge vrouw met kratje

De GroundFridge houdt alles koel onder de grond

Voordat er koelkasten waren, moesten mensen hun groente en andere bederfelijke waar op een andere manier bewaren. Je kon het inmaken of ingraven in de grond. Dat laatste idee komt nu opnieuw tot leven met de Ground Fridge, een Nederlands idee. Het is bedacht door Floris Schoonderbeek, oprichter van Weltevree en het zorgt ervoor dat je aardappelen, wijn en andere producten op een vaste temperatuur van 10 graden Celsius kunt bewaren.

GroundFridge vrouw met kratje

Je graaft de GroundFridge in en gebruikt het vervolgens om fruit, groente en andere producten te bewaren. Door het ingraven blijft de temperatuur constant, waardoor je het bijvoorbeeld ook als wijnkelder kunt gebruiken. Je hebt er wel een flinke tuin voor nodig en een flinke portemonnee: een GroundFridge kost €9.900 en is voorlopig alleen leverbaar in Nederland en België. Omdat de GroundFridge van kunststof is gemaakt hoef je ook niet bang te zijn voor naar binnen kruipende beestjes.

GroundFridge groente en fruit

GroundFridge als wijnkelder

Tien graden is perfect voor fruit en groente en zorgt ervoor dat je meer koele opslagruimte hebt, zonder dat het energie kost. De GroundFridge heeft verder namelijk niets nodig: geen aansluiting voor water of elektriciteit, alleen een groot gat in de grond. Hieronder zie je nog meer foto’s en een video.

GroundFridge met man

De GroundFridge was finalist voor de Dutch Design Awards 2015. Meer informatie vind je op de website van Weltevree.

https://vimeo.com/142120808