Innit-app met oven

Met de Innit-app kun je de ovens van Bosch aansturen

Met de Innit-app kun je meer dan 100 connected ovens van Bosch en GE aansturen. De app is te installeren op de iPhone en stuurt kookinstructies naar meer dan 100 ovenmodellen, die via Wi-Fi in verbinding staan met internet. Je hoeft alleen nog maar de maaltijd in de oven te zetten en te wachten tot de volgende instructie op je scherm verschijnt.

Innit-app met oven

Innit kan Bosch-ovens aansturen

Als een recept bijvoorbeeld voorschrijft dat je een gerecht 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden zet, dan zorgt de app ervoor dat de oven al op de juiste temperatuur is. Je krijgt een seintje wanneer het tijd is om het gerecht in de oven te zetten en er weer uit te halen. Maar de app kan je ook helpen met ingewikkelder taken tijdens het koken.

Zo kan de app je helpen bij het bereiden van meerdere gerechten. Daarbij wordt gekeken hoe je bepaalde stappen op een slimme manier kunt uitvoeren, zodat alles op hetzelfde manier klaar is en je geen tijd hoeft te verspillen met onnodig wachten en maaltijden warm houden.

Innit-app in de keuken

Innit noemt zichzelf een ‘eating technology company’ en dat gaat verder dan het aansturen van een oven. Het idee is om nog veel meer aan te bieden, zoals maaltijdplanning. De Inuit-app is slechts een van de stappen in het grotere plan, bestaande uit 4 stappen: plannen, winkelen, bereiden en koken. Voor elk van deze stappen wil Innit een oplossing bieden. Hoewel de app vooral een handig hulpje is voor beginnende koks wil Innit ook iets bieden voor ervaren koks die creatiever willen koken. Ook wil het bedrijf samenwerken met nog meer merken. Voorlopig ligt de focus wel op de VS, maar de connected ovens van Bosch zijn ook in Europa verkrijgbaar.

Er zijn plannen om de app ook te laten samenwerken met Philips’ keukenapparatuur (bekend van de Airfryer), Perfect Company (fabrikant van slimme keukenweegschalen) en Chef’d (een maaltijdleverancier).