Jun's Kitchen

Kijktip: deze Japanner maakt geweldige kookvideo’s met katten

Kattenliefhebbers moeten zeker even afstemmen op de kookvideo’s van Jun’s Kitchen. Deze tamelijk anonieme Japanner maakt de lekkerste dingen terwijl zijn drie katten toekijken. We zien de katten vaker in beeld dan Jun zelf, waarvan we na het kijken van een aantal video’s nog steeds niet weten hoe hij eruit ziet. Jun snijdt en kookt erop los, onder goedkeurende blokken van zijn katten Kohaku (bijnaam Haku), Poki en Nagi.

Jun Yoshizuki

Jun heet in werkelijkheid Jun Yoshizuki, die samen met zijn vrouw ook nog een ander YouTube-kanaal beheren, namelijk ‘My Husband is Japanese’. Je kunt hun dagelijkse leven ook volgen via Facebook en Twitter. In onderstaande video laat Jun zien hoe je Omurice maakt, een Japans eiergerecht waar je als Europeaan misschien nog nooit van gehoord hebt. Omurice is gebakken rijst met kip en een speciale saus, in de vorm van een boot. Bovenop komt een perfecte omelet.

Ook maakt Jun bijzondere sushi in de vorm van een koi-karper:

Hou je meer van frituren, probeer dan eens Chicken Nanban te maken:

In veel video’s gaat Jun met zijn kat Kohaku naar de markt. In latere video’s zijn nog meer katten te zien, die vanuit de comfortable barkrukken toekijken hoe Jun zijn meesterwerkjes maakt. Lekker relaxed om te kijken.