Kelvin koffiebrander

Dit apparaat maakt elke dag versgebrande koffiebonen

Zelf je koffie malen is één ding, maar zelf je koffiebonen branden is een heel ander verhaal. De Kelvin Coffee Roaster zorgt ervoor dat iedereen thuis kan genieten van zelfgebrande koffiebonen. Verser kan niet. Het apparaat zorgt met hete lucht voor een heerlijke roast. Het enige wat je hoeft te doen is de bonen in de binnenste cilinder doen en instellen hoe je je bonen gebrand wil hebben.

Kelvin koffiebrander

Zelf koffie branden

Je kunt kiezen voor een lichte roast of voor een sterkere dark roast, met alles er tussenin. Het idee is zoals wel vaker ontstaan uit persoonlijke frustratie. Het team achter de Kelvin koffiebrander houdt van koffie, maar ergerde zich eraan dat een zak gebrande koffie van 20 dollar toch wel wat prijzig is. Wat als je zelf je koffiebonen zou kunnen branden? Dat heeft namelijk een extra voordeel: de bonen zijn altijd vers.

Kelvin Coffee Roaster

Kelvin Coffee Roaster

We hebben eerder geschreven hoe koffiebonen bewaren het beste werkt. Maar zelfs als je voor de meest optimale bewaarmethode kiest zul je merken dat de bonen na een paar dagen niet meer helemaal vers zijn. De koffie smaakt daardoor niet meer optimaal. Door elke dag je eigen koffiebonen te branden en te malen, heb je altijd de best mogelijke smaak.

Kelvin koffiebranden

Dit is natuurlijk alleen weggelegd voor de echte koffieconnaisseur. Als je tevreden bent met je Nespresso-cups zul je niet de moeite nemen om elke dag zelf aan de slag te gaan met branden én malen. De makers van de Kelvin Coffee Roaster richten zich dan ook op een heel ander publiek: mensen die echt het maximale uit hun kopje koffie willen halen. Ze verkopen dan ook zelf koffiebonen via een speciale website. Dat is misschien wat minder praktisch als je in Nederland woont en je bonen telkens vanuit de VS moet importeren, maar met alleen het apparaatje gaat je koffiekwaliteit in ieder geval met sprongen vooruit. De bonen die ze leveren blijven een jaar lang vers.

De makers van de Kelvin hebben verschillende brandtechnieken geprobeerd. Uiteindelijk bleek hete lucht het meest geschikt. De hete lucht blaast gedurende 3 tot 8 minuten door de cilinder, waarbij de bonen een dansje maken. Op de website van Kelvin kun je je e-mailadres achterlaten om op de hoogte te worden gesteld wanneer de koffiebrander beschikbaar is.

Lees ook: