Makita koffiezetter

Koffiezetter voor bouwvakkers

Vraag een bouwvakker wat zijn (of haar) favoriete merk powertools is en grote kans dat je Makita te horen krijgt. De Japanse fabrikant van klopboren, zaagmachines, heteluchtpistolen en ander zwaar materieel had al een bouwvakkersradio waarmee je op de bouwplaats van een lekker muziekje kunt genieten. Nu is er ook een bijpassende koffieautomaat. Met de Makita CM501DZ kun je overal genieten van een kopje koffie, ook als er geen stopcontact in de buurt is. De koffiezetter werkt namelijk op dezelfde litium-ion-accu die je in de boor- en schroefmachines gebruikt.

Met de grootste 18 Volt BL1860 batterij kun je maar liefst 640ml koffie zetten, ruim 5 kopjes. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de grootte van je bouwvakkersmok. Makita bracht een paar jaar geleden de eerste draadloze koffiemachine uit, met koffiecups in verschillende smaken. Je kunt de koffiezetter overigens ook gebruiken met normale gemalen koffie, voor als je liever je eigen bonen meeneemt naar de bouwplaats.

Makita koffiezetter

Makita verwacht dat het nieuwe model vooral populair zal zijn bij werklui en vrachtwagenchauffeurs die niet altijd een stopcontact bij de hand hebben. Ben je in je eentje en neem je elke dag een sterke espresso, dan kun je het een week volhouden op een batterij.

De koffiezetter kost 11.900 yen (90 euro) exclusief batterij.