Kuvee flessen

Kuvée is een digitale wijnfles met navulling

Ben je geen wijnsnob en vind je het altijd maar een gedoe om een goede wijn te vinden, dan is Kuvée misschien wel iets voor jou. Deze ‘slimme’ wijnfles gaat je helpen om nieuwe wijnen te ontdekken en zorgt dat je een maand lang uit dezelfde fles kunt drinken.

Kuvee flessen

Kuvée: een soort Nespresso-machine voor wijn

Eigenlijk is Kuvée wel een beetje te vergelijken met een Nespresso-machine. Je koopt aluminium capsules in meerdere smaken, zodat je niet steeds hetzelfde drinkt. Het verschil is dat er niet één glas wijn uit de capsule komt, maar meerdere. Zo kun je een maand lang over een fles wijn doen, zonder dat de smaak achteruit gaat. De Kuvéé zelf bestaat uit een holle fles, die iets groter is dan een standaard wijnfles. Op de plek waar je normaal gesproken het etiket verwacht, zit nu een touchscreen waarop allerlei aanvullende informatie verschijnt. Je schuift de aluminium capsules in de Kuvée totdat je een klik hoort. De fles bevat een speciaal mechanisme, zodat er geen lucht bij komt en de wijn gedurende lange tijd lekker blijft. De fles laad je op met een meegeleverd laadstation.

Kuvée wijnfles raadplegen

Zodra je een nieuwe capsule met wijn in het apparaat stopt, verschijnt het bijpassende etiket op het schermpje van de Kuvée. Je krijgt er meteen allemaal informatie bij te zien, zoals naam van de wijnmaker, smaakprofiel en geschikte combinaties met voedsel. De Kuvée haalt dit op via Wi-Fi. Op termijn komen er ook aanbevelingen in beeld, op basis van de wijnen die jij lekker vindt. Heb je een lekkere wijn gevonden, dan kun je meteen meer flessen bijbestellen.

Kuvée: vulling plaatsen

Er zijn een paar factoren om rekening mee te houden. Ten eerste: het systeem komt pas in oktober 2016 op de markt. Ten tweede: je kunt aanvankelijk alleen in California en Massachusetts gebruik ervan maken. En ten derde: niemand heeft dit nodig. Er zijn dingen waar je helemaal geen connected keukengadgets voor nodig hebt en een wijnfles is één daarvan. Bovendien zit je vast aan de aluminium capsules van Kuvée, waardoor je geen vrije keuze hebt om een andere wijn te proberen. Het bedrijf belooft dat ze bijna 50 varianten zullen hebben als het systeem van start gaat, maar dat is nog steeds een fractie van wat je in een wijnhandel vindt. De Kuvée gaat $200 kosten en de navullingen kosten tussen de $15 en $50. Geen goedkope oplossing dus.

Wij slaan even over, Wired is er wel enthousiast over.