Ottolenghi aubergine gerecht

Deze recepten vind je in elk kookboek van Ottolenghi

Er zijn recepten die zo veelzijdig zijn, dat je er steeds weer op terugvalt. Auteurs van kookboeken en bekende chefs hebben dat ook. Neem nou Yotam Ottolengi, een van de meest gevierde chefs van dit moment. In (bijna) elk kookboek vind je wel een recept met aubergine, flespompoen en vijgensalade, steeds nét iets anders bereid. Ze komen terug in steeds wisselende recepten in de kookboeken van Ottolenghi.

Ottolenghi aubergine gerecht

Ottolenghi en aubergine

In de vijf kookboeken die Ottolenghi heeft uitgebracht, staat steeds een recept met aubergine. De ene keer met yoghurt, een andere keer met citroen of met lamsboutjes. Hieronder zie je hoe aubergines in steeds weer een ander gerecht opduiken.

Ottolenghi aubergine

Flespompoen eten we in Nederland eigenlijk maar zelden, terwijl in de VS vaak ‘butternut squash’ op de kaart staat. Ook Ottolenghi is er een fan van, maar dan wel het liefst geroosterd. Lekker met granaatappelpitjes, limoen, nigellazaadjes of limoenyoghurt.

Ottolenghi flespompoen

Ook een steeds terugkerend gerecht: vijgensalade. Eerst heel eenvoudig met pecorinokaas en honing, daarna met basilicum en geitenkaas. Of met zoete aardappels of feta. Verrassing: in het laatste kookboek Nopi is de vijgensalade opeens verdwenen!

Ottolenghi’s boeken

Zelf proberen? De vijf kookboeken van Ottolenghi zijn allemaal verkrijgbaar in de boekhandel:

Via: Food52.com