Met deze Starbucks-hacks bespaar je geld

Elke dag een beker koffie halen bij Starbucks is niet bepaald een goedkope gewoonte. Gelukkig zijn er Starbucks-hacks waarmee je geld kunt besparen en dit zijn de 13 beste.

Starbucks hacks voor geld besparen

Starbucks-hack #1 Maak van je goedkope espresso een dure latte

Lattes en andere drankjes met melk zijn vaak duurder dan zwarte koffie. Bestel daarom wat espresso-shots en voeg zelf de melk toe met de kannen die in de service stations staan (waar je ook de extra rietjes en suiker vindt).

Starbucks-hack #2 Neem je eigen mok mee

Heb je een herbruikbare mok, neem die dan mee om 30 cent korting te krijgen. Zeker als je elke dag langskomt kun je daarmee heel wat besparen. Het scheelt ook weer papier, want er hoeven minder bomen te worden gekapt voor al die wegwerpbekers.

Starbucks-hack #3 Maak zelf een iced latte

Bestel voor €2,55 een dubbele espresso en vraag er beker met wat ijsblokjes bij. Voeg beide drankjes samen, giet er wat melk bij en je hebt een zelfgemaakte iced latte, waarmee je in één klap een paar euro bespaart.

Starbucks-hack #4 Vraag het ijs apart bij een iced coffee

Vind je bovenstaande tip wel erg cheap, dan hebben we nog een andere. Bij het bestellen van je iced coffee vraag je of je het ijs apart kunt krijgen. Je krijgt dan meer koffie en het is minder waterig. Normaal bestaat een iced namelijk voor de helft uit koffie en voor de andere helft uit ijs. Je kunt zelf kiezen of je nog extra melk toevoegt om er een iced latte van te maken.

Starbucks hacks voor geld besparen

#5 Betaal niet voor water uit een flesje

Je kan een flesje water uit de toonbank pakken, maar waarom zou je? Bij het bestellen van een Tall, Grande of Venti cup kun je een gratis beker water erbij krijgen. Vraag het gewoon aan de barista en je wordt niet vreemd aangekeken.

#6 Deel een Venti

Willen jij en je beste vriend(in) allebei hetzelfde? Dan is het slimmer om een Venti te nemen in plaats van tweemaal een Tall. Hiermee bespaar je vooral bij duurdere drankjes: een Tall Chai Tea Latte kost €4 terwijl een Venti maar €5 kost. Deel je je drankje, dan krijg je dezelfde hoeveelheid en betaal je maar €2,50 per persoon. Tip: vraag om een extra beker, zodat je makkelijker kunt delen.

#7 Bestel een Short cappuccino

Vind je dat er in cappuccino te veel melk zit en dat een flat white te sterk is? Neem dan een short cappuccino. Deze bevat dezelfde hoeveelheid cappuccino als een Tall, maar is goedkoper. Short staat niet op het menu, maar de barista weet wat je bedoelt: iets kleiner dan een Tall.

#8 Bestel een caffe misto

Een tip voor mensen die niet van een latte met veel melk houden: bestel een caffe misto. Deze bestaat voor de helft uit koffie en voor de andere helft uit melk. Je bent goedkoper uit dan een latte en er zitten ook nog minder calorieën in.

#9 Tall bevat net zoveel caffeïne als een Grande

Of je nu een Tall of een Grande Caffe Latte neemt, er zit in beide 150mg caffeïne. Dat geldt ook voor de cappuccino, de karamel macchiato en heel veel andere drankjes omdat er even veel espresso-shots in gaan (namelijk twee). Gaat het je vooral om de opkikker door de caffeïne, dan ben je goedkoper uit met een Tall. Bij de Grande zit er alleen meer melk in en dat kan je (zoals hierboven uitgelegd) gemakkelijk zelf toevoegen. Hier kun je zien hoeveel caffeïne er in elk drankje zit.

#10 Vraag of je een Tall in een Grande cup kan krijgen

Als je een Tall zelf wil aanvullen met melk, ijsblokjes, water of desnoods zelf meegebrachte run, dan is daar nauwelijks ruimte voor. Vraag daarom of je je Tall in een Grande cup kan krijgen, zodat er ruimte overblijft. Ook makkelijk als je nog met je beker moet rennen om de trein te halen, want daardoor is er minder kans op morsen.

#11 Kies filterkoffie, geen Americano

Een beker filterkoffie (€2,25) is goedkoper van een Americano (€2,55) terwijl er niet zo heel veel verschil in smaak is.

#12 Kies voor ‘no water’

Bij chai latte’s en iced tas wordt je drankje verdund met de helft water. Vraag daarom ‘no water’ zodat je veel meer thee krijgt en geen slappe drank.

#13 Neem chai tea, geen chai tea latte

Voor drankjes met melk betaal je extra. Neem daarom de goedkopere chai tea (€2,25) door een beker heet water en een chai-theezakje te vragen, in plaats van chai tea latte (€4). Voeg daarna zelf melk toe. Dat is goedkoper, minder zoet en bevat minder calorieën.