Eetblog in Editie NL

Eetblog in Editie NL over onfrisse waterflesjes

Heb je het gezien? Gonny van der Zwaag van Eetblog.nl was vanavond in Editie NL te zien, om te vertellen hoe je een waterfles schoonmaakt. Daar kon je een tijdje geleden al iets over lezen, maar vanwege het warme weer is het extra belangrijk om je waterfles regelmatig even te reinigen.

Eetblog in Editie NL

Zelf doe ik het zo’n twee keer per maand met baking soda. Tussendoor kan ook in de afwasmachine, maar dan hou je vaak een bijsmaak. De verslaggever van RTL had gewone soda meegenomen (natriumcarbonaat), maar wat je eigenlijk moet hebben is natriumbicarbonaat. Dat heet ook wel baking soda, zuiveringszout, bakzout of baksoda. Beide zijn geschikt, maar er is wel verschil: baking soda kun je ook gebruiken als rijsmiddel in recepten, terwijl je met gewone soda alleen kunt schoonmaken.

Heel gemakkelijk is het niet verkrijgbaar, maar in toko’s en kookwinkels is het vaak wel te krijgen.

Eetblog in Editie NL

Hoe gaat zoiets nou in z’n werk? Ik werd ’s ochtends gebeld door iemand van de redactie van Editie NL, met de vraag of ik iets wilde vertellen over mijn eerdere artikel over waterflesjes schoonmaken. Begin van de middag zou de verslaggever met cameraman langskomen. Het was al in een kwartiertje gepiept en vervolgens ging het duo door naar Micropia, het microben-museum bij Artis. Daar zou een microbioloog het ‘vieze’ flesje gaan onderzoeken.

Editie NL vieze waterflesjes

EditieNL vieze waterflesjes