Truc: snel eieren pellen

Zo kun je sneller eieren pellen

Je ziet soms trucjes op internet, waarvan je denkt: zou het echt werken? Zo zag ik een filmpje waarin iemand heel snel een ei pelde, door in een beker met water te schudden. Het lijkt te mooi om waar te zijn, dus besloot ik het zelf te testen met een paar eieren. En verrek… het werkt! Maar je moet wel even oefenen.

Trucje: sneller eieren pellen

De truc waar ik het over heb is deze. In de video laat iemand een hardgekookt ei in een glas vallen. Daarna schud je het glas met een beetje water en een paar seconden later kun je het ei als het ware uit de dop ‘ploppen’. Als je wel eens gevulde eieren hebt gemaakt ken je vast het probleem dat de dop op sommige plekken niet zo makkelijk eraf komt. Dit zou ideaal zijn, vooral voor grotere hoeveelheden.

Omdat ik toch weer eens gevulde eieren wilde maken, besloot ik de proef op de som te nemen. Je kookt de eieren een minuut of 8, 9 zodat ze hard zijn. Daarna stop je de eieren één voor één in een glas. Mijn ervaring? Het werkt. Maar het ziet er in de video wel iets makkelijker uit dan het in werkelijkheid is. Logisch ook, want ik deed het voor de eerste keer, terwijl de persoon die de video maakte waarschijnlijk eindeloos geoefend heeft en alleen zijn best gelukte video op internet heeft gezet. Je moet wel behoorlijk schudden. Al met al is je ei toch gemakkelijk te pellen. Je moet knijpen aan de dikste kant, waarbij het ei er bij het bovenste puntje uit komt.

Lees ook:

Truc: snel eieren pellen