Kookwinkels Parijs

De leukste kookwinkels in Parijs

Parijs is een walhalla voor lekkerbekken, maar wist je dat er ook veel leuke kookwinkels te vinden zijn, die je nergens anders vindt? Zo geniet je nog jarenlang na van een weekendje Parijs, dankzij dat ene pannetje, mes of servies uit een mooie kookwinkel.

Voordat je een van de vele restaurantjes in Parijs opzoekt ga je struinen naar handige spullen om zelf in de keuken te gebruiken. Het mooist is als je unieke spullen vindt, die je in de Nederlandse kookwinkels niet zo snel terugvindt.

Nog meer leuke kookwinkels in Parijs

Ben je nog niet uitgeshopt bij de 5 adresjes hieronder, dan kun je ook nog terecht bij de keukenafdeling van Le Bon Marché of in een van de oudste buurten van Parijs: Le Marais. Dit ligt in het 4e arrondissement op de linkeroever van de Seine, maar een deel is ook te vinden in het 3e arrondissement. Het zit vol met kleine winkeltjes met huishoudelijke spullen.

Lukt het echt niet om naar Parijs te gaan, dan kun je in Nederland natuurlijk ook bij veel goede kookwinkels terecht (zoals deze). Je zult alleen wat meer moeten zoeken naar de echt authentieke spulletjes.

E. Dehillerin

Voor: Koperen potten en pannen, bakvormen, spatels en ander keukengerei.

Dit winkeltje zit tot de nok toe met keukenspullen. Geen luxe plek met de nieuwste merken, maar een plek waar professionele koks hun basisbenodigdheden kunnen vinden. Je komt hier niet voor de nieuwste spiraalsnijder, maar wel voor simpel keukengerei dat een leven lang meegaat. Bijvoorbeeld lepels en spatels met houten handgreep.

Adres: 18-20 Rue Coquillière, 75001 Parijs

https://www.instagram.com/p/BdoIX0nl2nh/?taken-at=550352

La Trésorerie

Voor: bistro-bestek, linnen en Opinel-messen

Deze ‘schatkamer’ is te vinden in het 10e arrondissement en biedt een mix van Franse en Scandinavische stijl. De Scandinavische insteek komt ook tot uiting in Café Smörgås, waar je een Zweedse snack kunt eten voordat je aan het shoppen gaat. In de ruime winkel vind je rustiek tafellinnen, bijzonder glaswerk en producten uit Frankrijk. Je vindt er zelfs bijzondere houten afwasborstels en andere schoonmaakartikelen in luxe uitvoering. De meeste producten zijn handgemaakt, van duurzame materialen en onder gezonde werkomstandigheden geproduceerd. Dus goed voor het milieu, plus dat je er lokale ambachtslieden mee steunt.

Adres: 11 Rue du Château d’Eau, 75010 Parijs

https://www.instagram.com/p/BeiAp4LlFt8/?taken-by=latresorerie

La Grande Epicerie de Paris

Voor: luxe etenswaren en een grote keuze uit kookspullen

De meest chique supermarkt van Parijs is zonder twijfel La Grande Epicerie de Paris, op de rand van het 6e en 7e arrondissement. Deze supermarkt is onderdeel van het luxe warenhuis Le Bon Marché en is te vinden in een apart gebouw, dat verbonden is met een loopbrug. Je kunt het beste beginnen op de benedenverdieping, waar je een mooi uitgestalde groenteafdeling, een bakkerij, slagerij en visboer vind. In de kelder vind je een behoorlijk wijnassortiment, met onder andere bijzondere champagnes.

De kookspullen vind je op de eerste en tweede verdieping, met alle denkbare merken: gietijzeren pannen van Staub maar ook de plastic koken spullen van Joseph & Joseph. In 2017 kreeg La Grande Epicerie er een extra vestiging bij, aan de Rue de Passy in het sjieke 16e arrondissement. Let op: de hoofdvestiging is op zondag open, die aan de Rue de Passy niet.

Adres: 38 Rue de Sèvres, Parijs

https://www.instagram.com/p/BeQAjcQBRut/?taken-by=lagrandeepicerie

Merci

Voor: borden, glaswerk, picknickspullen

Merci is een lifestyle-warenhuis waar je dames- en herenkleding, horloges, tassen, sieraden en nog veel meer vindt. Het is vrij groot, maar gelukkig is er ook een cafe waar je even kunt bijkomen van het shoppen. Je komt binnen via de tuin, maar voor de kookspullen moet je op de bovenste verdieping zijn. Daar zie je uitgestalde eetkamers met bijpassend textiel, glas, borden en bestek, zodat je meteen de complete stijl mee naar huis kunt nemen. Ook vind je er gewonere kookspullen zoals linnen schorten en glazen limonadebekers. Er zit genoeg betaalbaars tussen.

Adres: 111 Boulevard Beaumarchais, 75003 Parijs

https://www.instagram.com/p/Bea8OUlBzsb/?hl=nl&taken-by=merciparis

Démodé

Voor: serveerschalen, manden

Démodé is eigendom van de familie die ook het eerder genoemde warenhuis Merci bezit, maar is moderner en fungeert meer als pop-up shop. Démodé werkt samen met kunstenaars voor het ontwerpen van serviezen. Het voelt aan als een galerie, waar je bijzondere dingen kunt vinden. Een deel bestaat uit gedekte tafels, in een ander deel vind je textiel en servies. Gevestigd in een voormalig restaurant vlakbij het Musée d’Orsay. Bij Démodé kom je altijd iets onverwachts tegen, telkens wanneer je er komt.

Adres: 70 Rue de Grenelle, 75007 Parijs

https://www.instagram.com/p/BdrmIDUhRR9/?taken-by=demodeparis

Les Puces

Voor: antiek bestek en borden, gebruikte spullen

Je kunt natuurlijk nieuwe keukenspullen kopen, maar gebruikte spullen hebben ook zo hun charme. Je vindt allerlei koopjes op de Parijse vlooienmarkten, zoals Le Marché aux Puces in Clingancourt, een labyrint van kleine antiekwinkeltjes waar je bestek, antieke theepotten en koffiemolens, tafelkleden en koekblikken vindt. De buurt ligt in vlakbij de Sacré Coeur, dus echte koopjes zul je er niet vinden. De handelaren weten wat hun spullen waard zijn.

De Marché Aux Puces in Saint-Ouen ligt vlakbij, net buiten de Périphéirque. Het bestaat eigenlijk uit zo’n 15 afzonderlijke marken, verdeeld zijn over meerdere straten, pleinen en markthallen rond de straat Rue des Rosiers. Deze vind je op de grens van het 17e en 18e arrondissement. Alle markten van Saint-Ouen zijn gratis toegankelijk. Vanuit de markten in Rue de Rosiers kun je door naar Marché Malassis, Marché Dauphine en Marché Biron.

Goedkoper is Le Marché aux Puces in Vanves, een drukkere vlooienmarkt voor mensen met een kleiner budget.

Adres: Rue de Rosiers (Saint-Ouen, Clingancourt) en 14 Avenue Georges Lafenestre (Vanves), 75014 Parijs

https://www.instagram.com/p/BXsX-Mjl_RS/?taken-at=236992943