Lodge skillet is 15 procent lichter

De nieuwste Lodge skillet is lichter en heeft een beter design

Lodge ken je vast wel van de gietijzeren pannen. Iedereen zou zo’n skillet in de keuken moeten hebben, want het werkt beter dan een pan met anti-aanbaklaag. Hoe langer je zo’n pan gebruikt, hoe beter ‘ie wordt. Het mooie is dat je een Lodge (en eigenlijk elke gietijzeren pan) zowel op het gasstel als in de oven kan zetten. En daarna kan ‘ie meteen op tafel. Het grootste nadeel is dat de pannen vrij zwaar zijn, waardoor je flink moet tillen om de grotere modellen te verplaatsen. De fabrikant heeft nu een verbeterde variant van de Lodge skillet uitgebracht, namelijk de Chef Collection.

Lodge Chef Collection

De Lodge Chef Collection is 15 procent lichter en ergonomischer dan de normale modellen. Dat merk je meteen als je pan oppakt uit de oven en op het aanrecht wilt zetten. De handgreep is ook langer geworden en loopt natuurlijker, waardoor het prettiger is om vast te pakken. Ook de zijkanten hebben een iets ander design gekregen, zodat je er beter bij kan met een houten lepel. Oftewel minder geknoei.

Lodge skillet is 15 procent lichter

De Chef Style bestaat uit zes nieuwe modellen, die allemaal gemaakt worden in de Lodge-fabriek in Tennessee:

  • 10-inch Chef Style Skillet: $30
  • 12-inch Chef Style Skillet: $40
  • 11-inch Square Grill Pan: $40
  • 11-inch Square Griddle, $40
  • 3-Quart Everyday Pan with Glass Lid: $65
  • 3.75-Quart Stir Fry Skillet: $65

Ze zijn eco-vriendelijk en hebben een grotere schenktuit. Alle Lodge-skillets zijn al pre-seasoned met olie en verspreiden de hitte goed. Je kunt er zowel vlees en groente in bereiden als een taart in bakken.

Lodge skillet is 15 procent lichter

Daarnaast heeft Lodge voor de tweede maal een Made In America Series Skillet aangekondigd. Dit gebeurt elk jaar en in 2019 is het een 10,25-inch skillet met een Amerikaanse adelaar op de bode. Je zult deze in de VS moeten kopen voor $20.

Je vindt de Lodge skillets onder andere bij Kookwinkel.nl en bij fonq.

Lees ook: