Categorie: Recepten
-
Maak van restjes tijm een tijmsiroop voor cocktails
Maak zelf tijmsiroop van restjes tijm. Zelfs met alleen takjes kun je een lekkere suikersiroop maken, die je cocktails extra veel smaak geeft. Even pruttelen en klaar.
-
Zo maak je zelf variaties op groene smoothies
Bedenk zelf variaties op een groene smoothie met deze checklist. Kies een ingrediënt uit elk lijstje en geef een eigen draai aan je groene smoothie.
-
Restjes kip of kalkoen over? Maak er Vietnamese pho van!
Restjes kip, kalkoen of ander vlees over? Maak er dan een heerlijke pho van, de Vietnamese noodlesoep waar je ook meteen restjes groente in kwijt kunt.
-
Avocado-boot: een halve avocado gevuld met wat je lekker vindt
De avocado-boot is na avocado-toast een nieuwe trend. Vul een halve avocado met rauwe vis en wat toppings en je hebt een heerlijk hapje.
-
Maak zelf augurken in een gebruikte augurkenpot
Je kunt gemakkelijk zelf augurken maken met een oude augurkenpot, waar de azijn en de kruiden nog in zitten.
-
Deze recepten vind je in elk kookboek van Ottolenghi
Yotam Ottolenghi heeft een vaste serie ingrediënten die steeds terugkeren in zijn boeken. Maak kennis met de recepten die hij met aubergine, pompoen en vijgen maakt!
-
Smoothies in laagjes
Smoothies in laagjes zijn een nieuwe trend: groen, paars, blauw en roze, het ziet er mooi uit maar je moet er wel wat tijd in steken.
-
Snelle caramelsaus maken in 3 minuten
Caramelsaus maak je razendsnel in de magnetron. Met dit recept heb je in 3 minuten een lekkere caramelsaus met slechts 3 ingrediënten. Zonder risico op aanbranden!
-
Maak snel een appeltaart met de mandoline (recept)
Voor dit appeltaartrecept heb je dunne plakjes appel nodig, die je op de mandoline gelijkmatig snijdt. Zo’n appeltaart met gezouten boter en maple syrup is lekker voor de feestdagen.