Categorie: Tips

  • Zo maak je een waterfles schoon

    Zo maak je een waterfles schoon

    Hoe maak je een herbruikbare waterfles schoon? Je waterflesje gaat na verloop van tijd wat muf ruiken en je wilt niet dat de fles naar afwasmiddel smaakt. Geen nood, met deze schoonmaaktip ruikt je waterfles weer superfris!

  • Zo maak je lemon curd in de magnetron

    Zo maak je lemon curd in de magnetron

    Maak snelle lemon curd uit de magnetron! Met dit recept maak je in 10 minuten heerlijke lemon curd, die niet kan mislukken.

  • Zo kun je slagroom stijf kloppen zonder mixer

    Zo kun je slagroom stijf kloppen zonder mixer

    Help, je hebt geklopte slagroom nodig, maar je hebt geen mixer. Hoe krijg je dan toch de slagroom stijf? Met deze trucs lukt het!

  • Hoe kun je zelf granola maken?

    Hoe kun je zelf granola maken?

    Zelf granola maken is gemakkelijker dan je denkt: kies zelf granen, noten, pitten, vruchten en meer. Dit basisrecept voor granola kun je zelf aanpassen aan je eigen smaak.

  • Welke kaas stinkt het meest? Alles over stinkkazen

    Welke kaas stinkt het meest? Alles over stinkkazen

    Hou je van stinkkaas? Ontdek welke kazen het meest stinken en waarom dat zo is. Hoe worden dergelijke kazen gemaakt en wat zijn de ergste stinkerds? Je leest het hier!

  • Deze kaas smelt het best (bijvoorbeeld voor een tosti of fondue)

    Deze kaas smelt het best (bijvoorbeeld voor een tosti of fondue)

    Wat zorgt ervoor dat kaas goed kan smelten? Welke kazen smelten goed en welke houden hun vorm? Dat hangt helemaal af van het vet- en vochtgehalte. Bekijk in deze lijstjes welke kaas in jouw gerecht past!

  • Elke Italiaanse regio heeft zijn eigen pasta

    Elke Italiaanse regio heeft zijn eigen pasta

    Elke Italiaanse regio heeft z’n eigen specialiteit wat pasta betreft. Terwijl je in het Noorden lasagne en spatzle eet, vind je verder naar het zuiden cacio e pepe, orecchiette en spaghetti in allerlei varianten. Waar moet je zijn voor welke soort pasta?

  • Zo spicy is Koreaans eten

    Zo spicy is Koreaans eten

    Koreaans eten kan spicy zijn, maar hoe pittig is het? Er zijn drie varianten: jjajeung, mashi-neun en siwonhan-mat. Bij de ene ga je zweten en naar adem happen, terwijl de andere vooral verkoelend pittig is. Welke hitte past bij jou?

  • Kun je margarine vervangen door boter in recepten?

    Kun je margarine vervangen door boter in recepten?

    Kun je margarine en boter vervangen in recepten? Veel recepten die nu worden overgeleverd door grootmoeders worden gemaakt met margarine, wat halverwege de vorige eeuw erg populair was. Wat doe je als in een recept staat dat je margarine moet gebruiken, terwijl je zelf liever boter hebt? En zijn beide zomaar uitwisselbaar?